Stageplek culturele sector

Bureau Lahaut doet onafhankelijk onderzoek in opdracht van het bedrijfsleven en overheid. Ons onderzoek helpt opdrachtgevers bij het nemen van beslissingen. We zijn sterk in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en -technieken. Wij zijn gespecialiseerd in de cultuur-, media- en vrijetijdssector. Het streven is om met onze onderzoeken concrete informatie en advies te leveren, zodat er weloverwogen beslissingen worden gemaakt. Door statistieken te verzamelen en van duiding te voorzien geven wij daarnaast een algemeen inzicht in de cultuursector om zodoende de sector als geheel te versterken. Daarnaast nemen wij de laatste jaren ook onderzoeksopdrachten aan uit andere sectoren.

De stage

Bureau Lahaut  zoekt een stagiair(e) die ons ondersteunt bij lopende onderzoeken. Daarnaast vragen wij de stagiair ons te helpen met marketing- en communicatie activiteiten. Er zijn tevens – na overleg – mogelijkheden om een eigen onderzoek uit te voeren. De werkzaamheden zullen bestaan uit ondersteuning bij:

  • het verzamelen van gegevens uit de cultuursector, door middel van deskresearch en/of het uitzetten van publieks- en bevolkingsenquêtes;
  • Het schrijven van inhoudelijke artikelen voor op de website;
  • het analyseren en duiden van onderzoeksgegevens;
  • ander voorkomende MARCOM werkzaamheden.

De stage geeft je de kans om praktijkgericht onderzoek te doen. Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Maastricht. De stagiair(e) kan t.z.t. starten en loopt minstens 3 dagen per week stage. Over de lengte van de stage kan overlegd worden, we vragen echter minstens een beschikbaarheid van 3 maanden.

Voor wie?

Wij zoeken een Bachelor of Master student (WO) die zich interesseert voor onderzoek. Passende studies kunnen uiteenlopen van Marketing Management, Leisure Studies en Sociologie tot Communicatie- en Informatiewetenschappen, Media en Cultuur en Kunst- en Cultuurbeleid. Ervaring met onderzoek is een pre. Daarnaast heb je een vlotte schrijfstijl, oog voor detail, analytisch en creatief.

Geïnteresseerd? Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar Dimitri Lahaut via info@bureau-lahaut.nl