Pathé opent in december eerste 4DX-zalen

Pathé opent in december eerste 4DX-zalen

Films kijken op vierdimenisonaal niveau: 4DX heet het. Kinepolis kondigde vorige week aan nog voor het einde van dit jaar vier zalen met deze techniek te gaan uitrusten; vandaag maakte Pathé bekend in december de eerste twee 4DX-zalen te openen: Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam.

Je kijkt niet alleen, je voelt en ruikt de film ook, en met een beetje mazzel vlieg of duik (al naar gelang hetgeen je ziet) je er ook nog bij. In 4DX-films lopen twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties (regen, wind, sneeuw, onweer) en zelfs geuren synchroon met de actie op het scherm. Een totalere filmbeleving kan bijna niet.

En daar is behoefte aan, zegt Dertje Meijer, managing director van Pathé: ‘Met de introductie van 4DX geeft Pathé opnieuw invulling aan zijn innovatiestrategie. Veel van onze bezoekers zijn steeds weer op zoek naar de nieuwste en meest optimale filmbeleving.’

De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken creëren.

Films moeten wel voor het formaat geschikt zijn. Pathé noch Kinepolis maakte bekend welke titels er gedraaid gaan worden, maar onder andere Thor: Ragnarok en Justice League behoren tot de mogelijkheden.

Bron: Holland Film Nieuws