Practice #2 Onderzoeksmonitor

Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van onderzoeksmonitors. Voorbeelden zijn de Bioscoopmonitor, de Cultuurindex Nederland en de KVB Boekwerk Monitor. Door het uitvoeren van monitoringsonderzoek krijgt u in een oogopslag inzicht in de ontwikkelingen en trends in uw sector, en kunt u hierop snel inspelen. Bureau Lahaut helpt u met het bepalen van de onderzoeksindicatoren, het opstellen van de vragenlijst, het hosten van de enquête, het selecteren van respondenten en het analyseren en rapporteren van de onderzoeksresultaten.

Voorbeeld 1: KVB Boekwerk Monitor

Net als de Nederlandse economie zit de markt voor het Nederlandstalige boek weer in de lift. Mensen kopen meer boeken, al zijn het er nog niet zoveel als in de topjaren van de markt. Welke cijfers en ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag? KVB Boekwerk – het kennis- en innovatieplatform voor de boekensector – brengt dit samen met Bureau Lahaut twee keer per jaar in kaart met de Monitor. We beschrijven en analyseren de hele boekensector: van makers (auteurs en vertalers) tot uitgevers, verkopers en consumenten.

Onderzoeksbureau Bureau Lahaut KVB Boekwerk monitor

In de KVB Boekwerk monitor wordt de boekensector geanalyseerd en beschreven.

 

Voorbeeld 2: Cultuurindex Nederland

De Cultuurindex Nederland biedt een unieke, nationale reflectie op de staat van cultuur op basis van meer dan 80 indicatoren. Gegroepeerd in vraag, aanbod, financiering en concurrentie, presenteert de Cultuurindex sinds 2013 tweejaarlijks statistieken over zowel commerciële als non-profit sectoren. De Cultuurindex brengt het omvangrijke palet aan cijfers bij elkaar, analyseert overkoepelende ontwikkelingen, en deelt inzichten met cultuurvelden, overheden en wetenschappers!

Onderzoeksbureau Bureau Lahaut Cultuurindex Nederland

Cultuurindex Nederland
Een AEX-index voor cultuur

 

Voorbeeld 3: Bioscoopmonitor

Wat zijn de ontwikkelingen binnen het bioscoop- en filmtheaterpubliek? De Bioscoopmonitor brengt de belangrijkste informatie over de demografische kenmerken van de bioscoop- en filmtheaterbezoeker in kaart. Stichting Filmonderzoek is sinds 2008 verantwoordelijk voor het  continu-onderzoek.

Onderzoeksbureau Bureau Lahaut Bioscoopmonitor

De Bioscoopmonitor: continu-onderzoek (ook wel panelonderzoek genoemd) naar bioscoopbezoekers.