Creatieve en innovatie onderzoeksmethoden

Innovatieve onderzoeksmethoden

Full service onderzoeksbureau Bureau Lahaut heeft ervaring met verschillende innovatieve en betrouwbare onderzoeksmethoden. Onderzoeksdata kan op verschillende manieren verzameld worden. Voorheen verzamelde onderzoekers vooral hun gegevens of data via enquêtes. Tegenwoordig zijn er tal van nieuwe methodes om onderzoeksdata te verzamelen. Hieronder is een lijst opgenomen met dataverzamelingsmethoden waar Bureau Lahaut ervaring mee heeft. Wanneer u op de link klikt komt u uit bij meer informatie over het onderwerp.   

Dataverrijking via webcrawling

Eén van de manieren om meer inzicht te krijgen in (potentiële) klanten is door dataverrijking via webcrawling. Met webcrawling wordt via een webcrawler (ook wel spider genoemd) het wereldwijde web op een methodische en geautomatiseerde manier doorgebladerd. Bestaande klantdata wordt vervolgens verrijkt met relevante nieuwe klantdata die via webcrawling is verkregen.  Lees meer.

onderzoek via webcrawling
Webcrawling (ook wel spider genoemd) is een goede manier om meer data te verzamelen over klanten of bezoekers.

GIS analyses

Locatie-intelligentie via GIS analyses kunnen zeer bruikbaar zijn voor het bepalen van de marktpotentie. Daarnaast is het een middel om te bepalen waar belangrijke (potentiele) doelgroepen wonen of zich in de vrije tijd bevinden. Lees meer.

Locatie-intelligentie via GIS analyses kunnen zeer bruikbaar zijn voor het bepalen van de marktpotentie.
Locatie-intelligentie via GIS analyses kunnen zeer bruikbaar zijn voor het bepalen van de marktpotentie.

Datamining

Als een organisatie over grote hoeveelheden data beschikt kan deze data door middel van datamining geanalyseerd worden. Datamining (gegevensdelving, datadelving) is het gericht zoeken naar (statistische) verbanden tussen verschillende (interne en/of externe) gegevensverzamelingen. Lees meer.

Datamining is het gericht zoeken naar verbanden tussen verschillende gegevensverzamelingen (Big Data)
Datamining is het gericht zoeken naar verbanden tussen verschillende gegevensverzamelingen (Big Data)

Data onderzoek via smartphones en wearables

Dankzij de voortschrijdende technologie stijgen de mogelijkheden om data te verzamelen op andere manieren dan via de traditionele enquête. Lees meer.

Data onderzoek via smartphones en wearables
Dankzij de voortschrijdende technologie stijgen de mogelijkheden om data te verzamelen op andere manieren dan via de traditionele enquête.

Open data

Open Data is (overheids-)data die digitaal beschikbaar wordt gesteld. Onderzoekers kunnen deze data opvragen en gebruiken voor allerlei onderzoeksdoelstellingen. Lees meer.

Het gebruik van open data voor onderzoek door Bureau Lahaut
Open Data voor onderzoek. De databestanden zijn vaak via dataportals digitaal op te vragen en te gebruiken voor onderzoek.

Fair Data

Onderzoeksbureau Bureau Lahaut is lid van de Marktonderzoek Associatie (MOA). Wij onderschrijven de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaalwetenschappelijk onderzoek. Via deze link leest u er meer over.  Alleen organisaties die lid zijn van de MOA, en daarmee voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van de omgang met persoonsgegevens, mogen het Fair Data keurmerk voeren. En daarmee aan hun klanten en de consumenten zichtbaar maken dat data en privacy bij hun in vertrouwde handen is.

Bureau Lahaut is lid van MOA Marktonderzoek Associatie1
Alleen organisaties die lid zijn van de MOA, en daarmee voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van de omgang met persoonsgegevens, mogen het Fair Data keurmerk voeren.