Onderzoek naar het game-ecosysteem van Breda en omgeving

Onderzoek naar het game-ecosysteem van Breda en omgeving

Onderzoek-Bureau-Lahaut-game-industrie

Deze maand was Bureau Lahaut aanwezig bij Breda Game City Showcase 2023. Hier hebben wij inspiratie opgedaan voor ons onderzoek naar het game-ecosysteem van Breda en omgeving. Wij voeren dit onderzoek uit in opdracht van stichting Breda Game City. Voor het onderzoek werken wij samen met onderzoeksbureau Netherlands Economic Observatory.

Dashboard game-industrie

De wenst van Breda Game City is het jaarlijks in kaart brengen van het game-ecosysteem in en rondom Breda. Zowel entertainment games als ook applied games vallen onder het ecosysteem. Daarnaast gaat het niet alleen om gamebedrijven maar ook om het in kaart brengen van service providers, e-sportontwikkelaars en VR ontwikkelaars binnen de game-industrie.

Het inzichtelijk maken van het gaming ecosysteem begint met de ontwikkeling van een meerjarig dashboard. In deze dashboard wordt in eerste instantie de ontwikkelingen in de economische waarde van de gamesector zichtbaar. In de daarop volgende jaren voegen wij aan het dashboard nieuwe indicatoren toe. Deze nieuwe indicatoren hebben niet alleen betrekking op de economische
waarde, maar bijvoorbeeld ook op sociale- en intrinsieke waarden van de game-industrie.