Interactieve datavisualisaties

Home » Datavisualisaties » Interactieve datavisualisaties

Infogram visualisatiesoftware

Voor datavisualisaties maken wij o.a. gebruik van Infogram. Het voordeel van deze webgebaseerde software is – naast de vele mogelijkheden voor branding – dat de datavisualisaties op verschillende manieren gepubliceerd worden. De afmetingen van de datavisuals zijn geoptimaliseerd voor de verschillende social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Op verzoek van de klant embedden wij de datavisuals op websites.

Voorbeelden van Infogram-grafieken

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Datavisualisaties met LocalFocus

Bureau Lahaut maakt voor datavisualisaties ook gebruik van LocalFocus. LocalFocus wordt veel door (onderzoeks)journalisten gebruikt. Met het dataplatform van LocalFocus worden onderzoeksdata omgezet in frisse interactieve datavisualisaties. Het voordeel van LocalFocus is dat de datavisualisaties voor zowel online en offline gebruik geschikt zijn. Op deze pagina vindt u een aantal voorbeelden van datavisualisaties die gemaakt zijn met LocalFocus. De data waarop de datavisualisaties zijn gebaseerd zijn afkomstig uit openbare bronnen.

Datavisualisatie: kunstenaars in Nederland

De Monitor Kunstenaars en afgestudeerden aan creatieve opleidingen 2017 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bestaat uit een rapportage met tabellenset over onder andere de kenmerken en arbeidsmarktpositie van kunstenaars. Onderstaande datavisuals zijn door Bureau Lahaut gemaakt op basis van een aantal tabellen uit de monitor.

Meer voorbeelden

Met behulp van cijfers van Jobfeed, een big data-tool voor de online vacaturemarkt, analyseerde Bureau Lahaut de vacaturecijfers in de culturele sector. Doelstelling is om inzicht te geven in de arbeidsmarktpositie van werkenden in de culturele sector en in de behoefte van culturele instellingen aan vrijwilligers en stagairs.

Meer voorbeelden uit de culturele sector? Kijk hier voor een uitwerking van CBS bibliotheekstatistieken.