Data dashboard

Home » Datavisualisaties » Data dashboard

Voortdurend updates over KPI’s  

Data dashboards van Bureau Lahaut zijn erop gericht om informatie zo optimaal mogelijk te communiceren. Dashboards die wij ontwikkelen visualiseren overzichtelijk de key performance indicators (KPI’s) van uw organisatie of afdeling. Beleidmakers, marketeers en andere eindgebruikers maken op basis van die informatie – die voortdurend wordt geüpdatet – de juiste beslissingen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de data dashboard interactief is. Dit stelt de eindgebruiker in staat zijn eigen analyses te maken.

Design van data dashboards

De meeste dashboard die wij ontwikkelen hebben een flat design.

Flat design (plat of vlak ontwerp) is een ontwerpstijl voor gebruikersomgevingen die wordt gekenmerkt door minimalisme. Het is gebaseerd op het gebruik van eenvoudige vormen, felle kleuren en elegante typografie’

(bron: Wikipedia)

Hoe werken data dashboards?

Achter de schermen maakt een data dashboard verbinding met uw data. Als u de data aanpast, dan ververst de dashboard zichzelf. De dashboard visualiseert de data in de vorm van tabellen, lijndiagrammen, staafdiagrammen en andere visualisaties. Dashboards worden ontworpen voor snelle analyses en voor een helikopter-overzicht. Een dashboard is de meest efficiënte manier om meerdere databronnen bij te houden, omdat het een centrale locatie biedt waar u prestaties en ontwikkelingen kunt volgen en analyseren.

In samenspraak met u

Niet alle zakelijke data dashboards hebben hetzelfde doel. Daarom is het belangrijk dat wij begrijpen welke KPI’s er moeten worden bijgehouden, en waarom. Samen met u bepalen wij welke informatie écht nodig is. Kortom, wij ontwikkelen data dashboards die voldoen aan uw specifieke behoeften.

Google data studio

Voor het maken van data dashboard werken wij onder andere met Google data studio. Google data studio maakt het mogelijk om data uit verschillende bronnen bij elkaar te brengen en visueel overzichtelijke manier in beeld te brengen wat de prestaties zijn van uw KPI’s. 

Voorbeeld van een data dashboard, gemaakt door Google
Voorbeeld van een data dashboard, gemaakt door Google.

Infogram dashboard

Infogram is een SaaS oplossing voor het maken van interactieve dashboards, infographics, posters, rapporten, kaarten en slides. Hieronder is een voorbeeld van een interactieve dashboard dat gaat over de boekverkoop in Nederland dat wij samen met KVB Boekwerk hebben ontwikkeld.