Naast de Wiebengahal staat het Bonnefantenmuseum

Bureau Lahaut is verhuisd

Bureau Lahaut is per 1 mei 2023 verhuisd naar de Avenue Céramique in Maastricht. Wij hebben ons gevestigd in de Wiebengahal. Bureau Lahaut is het onderzoeksbureau voor de kunst- en cultuursector.

Hoe herstel de culturele sector binnen gemeenten

Hoe herstelt de cultuursector van corona?

Om de culturele sector goed te laten herstellen van de coronacrisis, is het voor een gemeente belangrijk om eerst in kaart te brengen hoe het met de culturele verenigingen gaat.

person in black long sleeve shirt playing acoustic guitar

Onderzoek van Bureau Lahaut waardevol gebleken voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht heeft de beroepspraktijk van zelfstandige kunstprofessionals onderzocht.

photo of people looking on laptop

Bureau Lahaut biedt unieke stageplek

Bureau Lahaut  zoekt een stagiair(e) die ons ondersteunt bij lopende onderzoeken. Daarnaast vragen wij de stagiair ons te helpen met marketing- en communicatie activiteiten. Er zijn tevens – na overleg – mogelijkheden om een eigen onderzoek uit te voeren. Lees verder.

Bureau Lahaut is partner van het CBS data ecostysteem

Bureau Lahaut is partner van het CBS data-ecosysteem

Het data-ecosysteem biedt overzicht, verbindt en ondersteunt overheden, bedrijven en wetenschappelijke instellingen bij het werken aan datagedreven oplossingen.

Data-and-Insights-Network: nederlandse netwerk en kenniscentrum voor data analytics en insights

MOA gaat verder als Data & Insights Network

Bureau Lahaut is lid van de marktonderzoeksassociatie (MOA). De MOA gaat vanaf 2 februari 2023 verder onder de naam Data & Insights Network.

woman reading book

Bureau Lahaut onderzocht hoe boekverkoop wordt beïnvloed door consumentenvertrouwen

Het CBS noemt het consumentenvertrouwen in het afgelopen half jaar historisch laag. Wat betekent dit voor de boekverkoop en kunnen we leren van de eerdere momenten in het millennium wanneer het consumentenvertrouwen laag was?

Prognose bezoekersaantallen culturele sector

Prognose aantal cultuurbezoeken

Index prognose bezoekcijfers van een aantal ‘attractiepunten’ (2019=100). Abn amro vermoedt dat in 2023 de bezoekersaantallen van onderstaande attractiepunten nog lang niet op het niveau van voor corona liggen. U kunt het e.e.a. teruglezen in de publicatie van ABN AMRO: https://lnkd.in/e82ifwV7

full length of man sitting on floor

Bureau Lahaut zet open data in om onderzoek te doen naar leesgedrag

De coronalockdowns – die uithuizige culturele vrijetijdsactiviteiten bijna onmogelijk maakten – hebben ervoor gezorgd dat er niet alleen meer boeken zijn verkocht, maar dat er ook vaker boeken zijn gelezen. Bureau Lahaut heeft voor KVB Boekwerk onderzocht in welke mate er meer wordt gelezen en door wie.

Kwalitatief onderzoek door Bureau Lahaut

Nieuwe publicatie: How audiences perceive the value and sharing of data

Visitor data have a major impact on the cultural sector. By gathering and analysing visitor data, marketers in the cultural sector can reach out to a larger and more diverse audience. The question remains, however, how much of their personal data cultural visitors are willing to share with the cultural sector and what they expect…
Lees meer

Geanalyseerd: de cijfers over de boekenmarkt in 2021

Meer boeken verkocht Bureau Lahaut heeft in opdracht van KVB Boekwerk marktcijfers geanalyseerd. Uit de analyse blijkt dat lezers in 2021 totaal ruim 43 miljoen boeken kochten, met een totale waarde van meer dan 647 miljoen euro. De afzet groeide met 5% en is daarmee de hoogste in tien jaar tijd. De boekenmarkt is in…
Lees meer

Unlock-the-true-potential of your cultural venue article written by Dimitri Lahaut

Unlock the true potential of your cultural venue (article written by Dimitri Lahaut)

For cultural venues and those active in the cultural sector, it is important that there are studies that investigate the needs and motivations of target groups. The marketers can then translate the research results into innovative concepts, improved marketing and communication strategies and new cooperative alliances. To facilitate this, Ticketing Group conducted a large-scale survey…
Lees meer